Lezingen

Themalezing: winter, lente, zomer en herfst

Tijdens deze lezing wordt u aan de hand van een PowerPointpresentatie meegenomen door de seizoenen. Per seizoen worden de planten/bomen en diersoorten in hun leefomgeving behandelt. Welke soorten kunt u tegenkomen? En hoe overleven dieren (bijvoorbeeld) vlinders de winter? Een boeiende lezing met prachtige foto’s.

Themalezing: landschap

U wordt aan de hand van foto’s meegenomen door het landschap. Hoe is het landschap ontstaan? Wat zijn de typische kenmerken van het landschapstype? Bijv. het landgoederenlandschap. Welke planten/bomen en dieren kun je hier verwachten? En waarom? Een PowerPointpresentatie met tekst en uitleg door de verschillende landschapstypen (bijv. kampen- en hoevenlandschap, broekontginningslandschap, landgoederenlandschap, enz.).


Themalezing: wilde bloemen en bomen

Een PowerPointpresentatie waarbij u aan de hand van foto’s meegenomen wordt door bloemrijke bermen, graslanden en hooilanden. Bomen en bloemen in hun natuurlijke omgeving. Waarom groeien ze daar? Welke bijzondere soorten kun je hier nog tegen komen? Een boeiende lezing met prachtige foto’s.

Vlinders in de winter

Zijn er vlinders in de winter? Hoe overleven ze dit seizoen en in welke levensstadia? Aan welke risico’s staan ze bloot? Hoe kun je hier in het beheer van je tuin / natuurgebied rekening mee houden? Deze vragen komen onder meer aan de orde tijdens de  presentatie. Een boeiende presentatie met o.a foto’s en kweekmateriaal.

Vlinders in de omgeving

Welke vlinders kan ik in mijn omgeving verwachten? Waarom en hoe leven ze? Hoe kun je hier in het beheer van je tuin / natuurgebied rekening mee houden? Deze vragen komen onder meer aan de orde tijdens:

Vlinders in uw tuin

Welke dag- en nachtvlinders kan ik in mijn tuin verwachten? Welke eisen stellen vlinders aan een tuin? Hoe kun je ze herkennen? Hoe kun je je tuin zo vlindervriendelijk mogelijk inrichten en beheren? Deze vragen komen onder meer aan de orde tijdens de presentatie.

Vlinders in het buitenland

Welke vlinders kom je in BelgiĆ«, Duitsland en Slowakije tegen? Waar kun je ze vinden en waarom? Een boeiende presentatie met veel foto’s.

Invloed van klimaatsverandering op vlinders

Wat is de invloed van klimaatverandering op vlinders? Is dit nu al te zien? Welke soorten kunnen we in de toekomst verwachten? Wat betekend dit voor de vlinders in Nederland? Een boeiende en prikkelende presentatie.

Natuurlijk Slowakije

Presentatie met veel foto’s, waarbij de geschiedenis van dit land, de bijzonder rijke cultuurhistorie en de natuur behandeld worden. Een boeiende presentatie met veel foto’s en toelichting op gebouwen, volksarchitectuur, natuur, flora, fauna en de gastvrije bevolking.